Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Václav Klaus v devadesátých letech říkal, že bude obrovskou chybou, pokud zabředneme do spousty zákonů, opatření a nařízení. Že nám nejlépe bude, pokud zákonů bude co nejméně a budou řešit opravdu jen základ. V současné době na jeho slova došlo. Zákonů máme neuvěřitelné množství, novela stíhá novelu, nikdo se v tom už nevyzná a je to jen živnou půdou pro nesmyslné postihy.

Privatizace dopadla, jak dopadla, už je to pryč a nezáleží na tom. Nebyl to snadný krok a myslím, že V. Klaus podpořil tu nejlepší možnou cestu. Škoda, že se toho neprivatizovalo výrazně víc, ať už jakýmkoliv způsobem. I kdyby se všechno prodalo za korunu, pořád se to vyplatí, protože to daňový poplatník nemusí živit.

2 0
možnosti
PD

Spousty zákonů: pomohlo by zavést matematizaci zákonů, práva - a bude to přehledné; zabýval se tím F. Weyr za první republiky.

0 0
možnosti
TN

„Fenomén“ Václav Kalus, volby prezidentů...

Opravte si ten nadpis.

0 1
možnosti
TN

„Fenomén“(?) Václav Kalus; volby prezidentů...

Tím otazníkem jste chtěl opravit toho Kaluse?

0 0
možnosti
Foto

Když si někdo přečte tu vaší slátaninu, tak získá dojem, že V. Klaus byl něco jak cisař Procházka. Zadupal nožkou a byla privatizace. Kdyby jste si dal aspoň práci a zjistl jste si elementární znalosti o provitizaci, tak by jste lehce zjistil, že privatizace nebyl nápad V. Klause. Ten jí jenom prozasoval. Dále první rámec privatizaci dala legislativní rada Federální vlády v čele s JUDr. Rychetským. Byla schválena Federálním shromáždění a byl to ve  své podstatě úspěšný projekt, který dokázal převést státní majetek do rukou soukromých osob. Zemna je osoba o které je známo, že rád pije, byl usvědčen soudy jako lhář a musel se v novinách omlouvat. Za doby, kdy byl premiérem vzniklo nejvíce hospodářských kauz. Jako prezident se dokázal vožrat jak carský důstojník a málem pozvracel korunovační klenoty. Mimo Ruska a Číny všude tam, kam přijel udělal ostudu. Máme být na co hrdi.

4 0
možnosti
PD

Díky za reakci. Já vím Tříska, Ježek (od nich jsem kdysi vše četl, např. si vzpomínám na útlou knížku od Ježka, která se týkala všeho o kapitálovém trhu, tak 20 let zpět).

Nemá smysl se v krátkém článku ztrácet detailech a sáhodlouhých rozborech (na to není prostor).

Takže se vytvořily obchodní společnosti, burza, ale jaksi se zapomnělo na zákon, který by určil pravidla (Zákon o dohledu nad kapitálovým trhem) = nedostatečný právní rámec.

0 0
možnosti
VS

Podobné rozklady mi neodbytně připomínají generála von Zillergut... Taky je vám všechno tak jasné a řešení jednoduchá.

Příště napište, že Klause nemáte rád a hotovo. Snad by i zkratka stačila: KNR. I některé jiné blogy by s tím vystačily.

4 0
možnosti
PD

Díky za reakci.

Někdy si říkám, že by bylo vhodné, aby ve vrcholové politice bylo několik vysloužilých armádních generálů (ne však švejků), nejsou to kecálci.

Principy jsou jednoduché.

Pokazit jedno, pokazit druhé a být povýšen.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS