Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jsem zastáncem rovné mzdy. neboť každý neměl a nemá stejné možnosti.

PS: Každý do systému důchodového pojištění platí (a podle Vás má platit) "podle svých možností". A vysávat má podle žaludku?

Už před 60 lety jsme, jako študáci, považovali výrok každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb za ekonomicky debilní. Posléze jsme pochopili i to, jak je demotivující.

2 0
možnosti
PD

Se člověk musí umět narodit. Když se např. narodíte v Somálsku, tak máte prostě smůlu a schopnosti můžete mít jaké chcete (ano můžete přepadávat lodě, ale legální to není).

Píšete před šedesáti lety jako študáci, takže přístup ke vzdělání (kvalifikaci) jste měl, ale mnozí neměli (mnozí lidé, kteří měli na vysvědčení na základní škole jedničky alou do výroby a pak po dvou letech ve výrobě se mohli milostivě vyučit , a např. textilní průmyslové továrny = nízké mzdy).

Asi jste se narodil ve vhodné lokalitě a rodině, pokud toto nevnímáte.

0 0
možnosti
TB

Rovný důchod - klidně.... Ale pak také rovné odvody, ne procentuálně, ale v absolutním čísle ;-) Pak by to bylo teprve spravedlivé.

6 0
možnosti
PD

Rovné odvody, s tím nesouhlasím.

Ale co takhle bonusy, malusy za na zdravotním pojištění?

A také třeba zrušit stážkovou daň z dividend a nahradit jí normálně daní z příjmu - tohle se mi totiž vůbec nelíbí, pokud někdo investuje a má příjem z dividend, tak do důchodu se mu to nepočítá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 984x
Běžný občan, s mnohým nespokojený. Laskavě o nelaskavých tématech. Zajímají mě postřehy ze života, ekonomika, politika, cestování.

Seznam rubrik